Hlavní obsah

Mitas vyrobí v nové hale v Otrokovicích 40 tisíc tun zemědělských pneumatik ročně

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Moderní výrobní halu za miliardu korun vybudoval v Otrokovicích na Zlínsku jeden z největších výrobců zemědělských radiálních pneumatik, společnost Mitas. Na ploše 25 500 metrů čtverečních hodlá společnost ročně vyrobit 42 tisíc tun pneumatik, z nichž nejtěžší váží kolem 400 kilogramů. Výroba se naplno rozjela v těchto dnech, přesně po patnácti měsících od položení základního kamene.

Mitas vyrobí v nové hale v Otrokovicích 40 tisíc pneumatik ročněVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Věřím, že se nám díky této investici podaří upevnit pozici dvojky na evropském trhu v prodeji zemědělských pneumatik,“ sdělil v úterý Jaroslav Čechura, generální ředitel Mitas.

Foto: Mitas

Nová výrobní hala na radiální zemědělské pneumatiky Mitas v Otrokovicích

Celková investice včetně výstavby, transferu a pořízení nových technologií dosáhla v případě Otrokovic jedné miliardy korun. V nových prostorách, kde pracuje zhruba 600 zaměstnanců, vznikají pneumatiky značek Mitas, Cultor a pneumatiky v licenci Continental. „Otrokovická továrna se stala jednou z nejmodernějších výrobních hal na zemědělské radiální pláště na světě,“ podotkl Josef Křemeček, ředitel výrobního úseku Otrokovice a Zlín.

Starosta je spokojený

Stavba nové továrny Mitas v Otrokovicích začala 7. srpna 2012. První pneumatiku v novém závodě vyrobili počátkem letošního července. „Mitas je důležitým zaměstnavatelem v Otrokovicích, proto jsme velmi rádi za konečné rozhodnutí realizovat stavbu u nás. Nemalý význam má také oživení průmyslového areálu Toma, který tímto získá na atraktivitě,“ řekl starosta Otrokovic Jaroslav Budek (ČSSD).

Společnost Mitas je jedním z předních evropských výrobců zemědělských pneumatik, které jsou vyráběny a prodávány po celém světě pod třemi obchodními značkami. Vlastní tři výrobní závody v České republice, jeden v Srbsku a jeden v USA. Má navíc vlastní globální prodejní a distribuční síť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám