Hlavní obsah

Do Opavy míří investice za dvě miliardy, čokoládovny rozšíří výrobu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Americká potravinářská společnost Mondeléz International oznámila v úterý svůj záměr rozšířit výrobu v opavských čokoládovnách Opavia. Vyrábět zde chce sušenky Oreo a BeBe Dobré ráno pro evropský trh. Firma do výstavby nových výrobních hal, kde vznikne nových pět výrobních linek, investuje přes dvě miliardy korun a přijme minimálně 200 lidí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ředitel opavských čokoládoven Slavomír Pudiš (vlevo) a primátor Opavy Zdeněk Jirásek (vpravo) při podpisu memoranda o spolupráci při realizaci nové investice

Článek

Velikost opavských čokoládoven se po dokončení výstavby zdvojnásobí a výrobní kapacita dokonce ztrojnásobí. Dokončení stavby a zahájení výroby se plánuje na rok 2015. V současné době čokoládovny zaměstnávají téměř 650 lidí.

„Investicí do rozšíření výrobní kapacity závodu v Opavě reagujeme na růst spotřeby našich výrobků. V blízké budoucnosti očekáváme na evropských trzích zvýšení poptávky po značkách Oreo a BeBe Dobré ráno, které jsou v Evropě známé jako belVita,“ řekl ředitel opavské továrny Slavomír Pudiš.

„V současné době probíhají přípravné práce a nabíráme první zaměstnance. Momentálně máme v hledáčku inženýrské pozice, další nové zaměstnance budeme hledat v příštím roce,“ dodal ředitel.

Primátor Opavy Zdeněk Jirásek (ČSSD) označil krok firmy za hodný uznání. „Ohlašování investice v takové výši není zcela na denním pořádku. Pro Opavu je to velmi významný den,“ řekl primátor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám