Hlavní obsah

UniCredit Bank vydělala do září 2,48 miliardy, více než loni

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tuzemská UniCredit Bank, která na českém trhu zahájila činnost v roce 2007, vykázala od ledna do září čistý zisk ve výši 2,48 miliardy korun. To je v porovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o devět procent. Na lepším výsledku se odrazil větší objem obchodů a nárůst počtu klientů, uvedl mluvčí banky Petr Plocek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

UniCredit Bank

Článek

Celková aktiva banky klesla o 0,7 procenta na 325,7 miliardy korun.

„Česká ekonomika se vrátila k mezikvartálnímu růstu a podobné tempo si pravděpodobně udrží i po celý příští rok. Postupně by se měla oživit soukromá spotřeba i růst investic ve firmách. Stále platí, že růst ekonomiky bude tažený exportem, kterému už nyní napomáhá zlepšující se vývoj obchodu v Evropě,“ sdělil generální ředitel Unicredit Bank Jiří Kunert.

V této souvislosti banka meziročně zvýšila poskytnuté úvěry o 8,2 procenta a v tomto trendu hodlá pokračovat i v následujícím období.

Vklady klientů banky meziročně vzrostly o 0,6 procenta. Vlastní kapitál stoupl o 1,5 procenta ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Čistý výnos z úroků klesl meziročně o 2,6 procenta na 4,58 miliardy korun. Čisté výnosy z poplatků a provizí vzrostly o 13,3 procenta na 1,56 miliardy korun.

Klesající výnosy kvůli nízkým sazbám

„Klesající výnosy z úroků odráží všeobecný vývoj na bankovním trhu v prostředí nízkých úrokových sazeb a tlaku na marže u depozit,“ vysvětlil finanční ředitel UniCredit Bank Gregor Hofstaetter-Pobst.

Podle Hofstaetter-Pobsta výrazně vzrostl za poslední období podíl úvěrů v retailové divizi. Spotřebitelské půjčky vzrostly o 41 procent a hypoteční úvěry o 19 procent. „Zvýšili jsme také o 18 procent objem poskytnutých úvěrů v segmentu malých a středních podniků,“ dodal.

UniCredit Bank patří mezi velké domácí banky společně s Komerční bankou, Českou spořitelnou a ČSOB.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám