Hlavní obsah

Šéf ČOI Velčovský rezignoval, důvody jsou osobní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ředitel České obchodní inspekce (ČOI) Vladimír Velčovský ke čtvrtku rezignoval na svou funkci. Stojí za tím osobní důvody. Vedením inspekce bude nyní pověřen dosavadní šéf právního odboru ČOI Vlastimil Turza.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Velčovský

Článek

„Vladimír Velčovský k dnešnímu dni rezignoval z osobních důvodů,“ uvedl pro Novinky bez dalších podrobností mluvčí ČOI Denis Gaidoš.

Ministr průmyslu a obchodu Jiří Cienciala rezignaci přijal a vedením České obchodní inspekce pověřil Vlastimila Turzu, sdělilo ministerstvo průmyslu a obchodu.

Turza pracuje u ČOI od roku 2008, od roku 2011 zastává funkci ředitele právního odboru ústředního inspektorátu.

Velčovský působil řadu let ve vedoucích funkcích v české armádě a na ministerstvu obrany, například jako zástupce náměstka ministra pro ekonomiku. Po odchodu z armády zastával manažerské pozice v několika společnostech. Před nástupem do vedení ČOI se zabýval ekonomickým poradenstvím a byl prezidentem hokejového klubu v Šumperku.

ČOI je kontrolním orgánem státní správy. Kontroluje právnické a fyzické osoby, které prodávají či dodávají výrobky a zboží na vnitřní trh. Zároveň monitoruje dodržování zákona v poskytování služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám