Hlavní obsah

Metro na Háje kvůli opravě výhybek dva víkendy nepojede

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli opravě výhybek nepojede po dva příští víkendy pražské metro mezi Kačerovem a Háji na lince C. V úterý o tom informovala Aneta Řehková z tiskového oddělení pražského dopravního podniku (DPP). Cestující budou muset jet náhradními autobusy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Výluka začne vždy v pátek, tedy 1. a 8. listopadu. Poslední metro z Hájů do centra vyjede v 18:57, ze stanice Muzeum ve směru Háje v 18:36. Výluka bude do nedělní půlnoci. Bližší informace se cestující dozvědí z informačních tabulí, od pracovníků DPP či na webových stránkách.

Po dobu výluky bude v denním provozu zřízena náhradní autobusová doprava XC, a to se zastávkami Kačerov, Roztyly, Dědinova, Chodov, Jarníkova, Na Jelenách, U Dálnice, Opatov, Bachova, Mikulova, Hněvkovského, Modrá škola, Háje, Horčičkova, Jižní Město.

Cestujícím, kteří potřebují po Jižním Městě bezbariérovou dopravu, dopravní podnik doporučuje autobus číslo 170 od stanice metra Budějovická. Všechny  spoje této linky zajišťují nízkopodlažní vozy.

Výměna výhybek

Pro linky 114, 189 a 215 bude přemístěna zastávka Kačerov (pro směr Nemocnice Krč) do zastávky linky 106.

Dopravní podnik bude opravovat dvě výhybky u stanice Háje. „Kromě výměny samotných výhybek bude nyní provedena i sanace štěrkového lože, oprava izolace a odvodnění,“ uvedl generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.

Na trati C je celkem 43 výhybek, z toho 21 ve štěrkovém loži. Prozatím byly vyměněny čtyři výhybky u stanice Florenc, dvě výhybky u stanice I. P. Pavlova a dvě výhybky u stanice Kačerov. Po provedení plánované výměny dvou výhybek za stanicí metra Háje tak bude zbývat na trase C vyměnit ještě jedenáct výhybek uložených ve štěrkovém loži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám