Hlavní obsah

Hackeři znovu zaútočili přes podvodné maily České pošty

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká pošta registruje další phishingový útok. E-maily pocházející z adresy noreply@cpost.org nejsou odesílány Českou poštou a nemají s Českou poštou nic společného, uvedla její mluvčí Marta Selicharová. Lidé by na ně rozhodně neměli reagovat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žádáme naše klienty, aby v žádném případě v e-mailu na žádné odkazy neklikali, ani na e-maily neodpovídali,“ informovala Selicharová.

Pokud tak zákazník učiní, je přesměrován na podvodné webové stránky a do počítače se mu může stáhnout škodlivý kód a případně může dojít i k zneužití zákaznických dat, včetně osobních a přístupových údajů.

Podvodné e-maily jsou psány ve formě „Informace o zásilce“, kde najde dotyčný údaje o nedodání zásilky a upozornění na možné sankce. Podle Selicharové se těmto formám útoku nedá předcházet.

Pošta již dříve kvůli podvodným e-mailům podala trestní oznámení na neznámého pachatele na Policii ČR. Pokud se lidé setkají s podvodnou zprávou, pošta žádá o přeposlání na adresu info@cpost.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Hackeři si vzali na mušku balíky České pošty

Republikou kolují podvodné e-maily, ve kterých se počítačoví piráti vydávají za zaměstnance České pošty. Důvěřivce lákají na informace o zásilkách, místo nich...

Výběr článků

Načítám