Hlavní obsah

PSA chystá s Toyotou v Česku výrobu nové generace minivozů

Frankfurt nad Mohanem

Francouzská automobilka PSA nehodlá nic měnit na spolupráci s japonskou Toyotou ohledně minivozů a jejich společný podnik TPCA se sídlem v Kolíně vyvine a bude vyrábět jejich novou generaci. V rozhovoru pro německý magazín Auto Moto und Sport to uvedl generální ředitel PSA Philippe Varin.

Foto: archiv Pravo, Právo

Výroba aut v kolínské továrně TPCA.

Článek

„Ano, příští generaci (minivozů) budeme znovu společně vyvíjet a vyrábět v České republice,“ sdělil Varin.

Na trzích a v médiích se objevily dohady, že PSA bude kvůli svým finančním problémům omezovat a rušit společné podniky s jinými automobilkami. PSA již rozpustila společný podnik s BMW na komponenty.

V Kolíně se od roku 2005 vyrábějí modely Toyota Aygo, Citroën C1 a Peugeot 107. Kapacita závodu je více než 300 000 vozů ročně. TPCA ale v posledních letech omezila výrobu na zhruba 200 000 vozů ročně.

Slabá poptávka způsobila, že PSA na Slovensku znovu omezí výrobu. Továrna v Trnavě odstaví výrobní linky celý příští týden a další týdenní přerušení výroby čeká závod na přelomu října a listopadu. Kromě toho zavede i několik dalších nevýrobních dní. PSA na Slovensku omezovala výrobu už na začátku letošního roku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám