Hlavní obsah

Fortuně stoupl obrat, lidé u ní za půl roku prosázeli přes sedm miliard

– Praha

Sázková společnost Fortuna Entertainment Group v prvním pololetí přijala sázky za 275,9 miliónu eur (zhruba 7,085 miliardy korun), což je o 20,4 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Čistý zisk firmy stoupl o 34,5 procenta na 7,6 miliónu eur (asi 195,2 miliónu korun). Fortuna navíc rozjede spolupráci se společností Bwin, svým dosavadním konkurentem.

Foto: Fortuna

Fortuna

Článek

„Bwin se celosvětově transformuje a ze zemí, kde nepůsobí na základě národních licencí, se chce postupně stahovat. Tedy i z Česka. Proto se náš vztah změnil a uzavřeli jsme s ním dohodu o spolupráci, od které si slibujeme zvýšení nabídky a podstatné zkvalitnění našeho produktu,” uvedl Radim Haluza, generální ředitel a místopředseda představenstva společnosti Fortuna Entertainment Group. Od Bwinu bude mít Fortuna k dispozici ve světovém měřítku špičkový technologický základ, který hodlá sama dál rozvíjet.

Výše přijatých sázek Fortuny byla ovlivněna zejména rychle rostoucím on-line sázením přes internet a mobilní telefony, a to ve všech zemích, kde společnost působí.

Výše přijatých sázek v segmentu sportu za první polovinu roku 2013 dosáhla 268,4 miliónu eur (asi 6,9 miliardy korun), což je o 22,5 procenta více než ve stejném období roku 2012.

Počet sázejících roste

Největší růst sázek společnost zaznamenala v České republice a na Slovensku. Počet aktivních registrovaných klientů meziročně vzrostl o 27 procent.

„Velkou radost máme hlavně z růstu počtu našich zákazníků. Díky tomu se nám podařilo udržet trend nastavený v loňském roce navzdory absenci velké fotbalové akce. Potenciál mistrovství světa v Brazílii spolu s olympiádou v Soči by pak měl akcelerovat další růst v příštím roce,“ sdělil Haluza.

Fortuna Entertainment Group vznikla v roce 2009 a stala se největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. S akciemi Fortuny se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám