Hlavní obsah

V Avii se dohodlo na výpovědi 122 zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na konci července odejde z automobilky Avia Ashok Leyland 122 ze zhruba 200 zbývajících zaměstnanců letňanského závodu. V pondělí se na výpovědi dohodli s vedením společnosti. Dostanou odstupné pět platů a další částku odpovídající délce zaměstnání ve firmě, uvedl personální ředitel Vít Šubert.

Foto: archiv Pravo, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Všem odcházejícím zaměstnancům byla také prezentována nabídka volných pracovních míst pěti firem, které projevily o naše zaměstnance zájem a naši zaměstnanci si mohli se zástupci těchto firem pohovořit přímo v našem závodě,“ sdělil Šubert.

Mateřská indická firma Ashok Leyland Limited nedávno rozhodla, že letňanský závod ukončí ke konci července výrobu Avií a ta se přesune do Indie.

Automobilka, která v 90. letech vyráběla přes 10 000 nákladních aut ročně, vyrobila letos jen čtyři vozy a doprodávala již vyrobené zásoby. Poprodejní služby, jako je například záruční servis a prodej náhradních dílů, bude společnost poskytovat nadále.

Loni firma prodala 1003 vozů, tedy o 67 procent více než rok předtím. Tržby stouply o 56 procent na 665 miliónů korun. Avia je tradiční značka, existuje již 94 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám