Hlavní obsah

E.ON pomůže zatopeným obcím pěti milióny

Právo, ch

Energetická skupina E.ON Czech pomůže obcím, které na jihu Čech zasáhly červnové povodně, pěti milióny korun. Gesto ocenil i ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS).

Foto: Jindřich Ginter, Právo

Záplavy byly na mnoha místech Česka zničující. Jako například v Hoříně.

Článek

„Jednatelé společnosti dnes jednali s ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou (ODS), který se zajímal o situaci v našem zásobovacím území. Vedení společnosti mu představilo konkrétní kroky, kterými bezprostředně reaguje na následky povodní. V prvé řadě se jedná o vyčlenění částky pět miliónů korun na okamžitou pomoc postiženým obcím," informoval ve středu Právo mluvčí společnosti Vladimír Vácha.

„Z mého pohledu jde o velmi vstřícné gesto ze strany společnosti, která sama nezůstala ušetřena následků povodní,“ reagoval na krok E.ONu Kuba a ocenil i komplex opatření, která společnost chystá na zmírnění následků záplav pro jednotlivé domácnosti.

„V současné době připravujeme v koordinaci s krajským úřadem Jihočeského kraje seznam, podle nějž bude pomoc rozdělena v podobě poskytnutí slevy na odběr elektřiny při odstraňování následků povodně. Chystáme i určitou formu pomoci pro jednotlivé domácnosti,“ upřesnil mluvčí společnosti.

Dodal, že ušetřena nezůstala ani vlastní distribuční síť E.ON, na níž se v současnosti stále ještě odstraňují poruchy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám