Hlavní obsah

Myší výkaly, pavučiny a hmyz. Inspekce zavřela prodejnu ve Vojtanově

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na rozsáhlé porušení hygienických předpisů narazili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v prodejně Lan Nguyen Thi Ngoc ve Vojtanově, kterou zkontrolovali v pondělí 10. června. Na prodejní ploše a pod regály objevili například stopy přítomnosti hlodavců, zejména myších exkrementů, uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Nepořádek objevený inspektory SZPI

Článek

„Provozovatel nezabezpečil prodejnu proti průniku škůdců u vchodu ani u vstupu do sklepních skladových prostor,“ informoval Kopřiva, podle nějž inspektoři zjistili velké množství pavučin a hmyzu.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Dalším zjištěným problémem byla nevyhovující teplota pro potraviny nabízené v chladírenské vitríně. U sýru určeného ke krájení navíc chybělo označení v českém jazyce.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Inspekce z těchto důvodů prodejnu uzavřela do té doby, dokud nedojde k odstranění veškerých nedostatků ze strany provozovatele.

„Dále inspekce uložila zákaz uvádění do oběhu na potraviny, které provozovatel skladoval v nevyhovujících teplotních podmínkách, a na nedostatečně označené zboží,“ doplnil Kopřiva s tím, že s obchodníkem SZPI zahájí správní řízení o uložení sankce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám