Hlavní obsah

Společnost HP Tronic koupila internetový obchod Kasa.cz

Praha

Prodejce elektroniky HP Tronic koupil jeden z největších internetových obchodů v Česku Kasa.cz. Společnost se stala jediným akcionářem firmy Internet Retail, která provozuje kromě Kasy také například e-shop Hej.sk na Slovensku. Novým šéfem internetového obchodu bude Tomáš Machalínek, který přejde z vedení nového vlastníka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cenu transakce společnost neuvedla, podle dřívějších informací médií se hodnota e-shopu pohybuje kolem dvou miliard korun.

„Změna vlastnických podílů je logickým vyústěním situace, kdy se již menšinoví akcionáři nepodílí na běžném chodu e-shopu Kasa.cz a Hej.sk,“ uvedl HP Tronic. Firma započala akvizici v roce 2008 a nyní ji dokončila.

Firma HP Tronic patří v ČR k velkým prodejcům elektroniky, vlastní a provozuje 40 maloobchodních prodejen Euronics, je vlastníkem společnosti ETA a exkluzivně zastupuje elektrospotřebiče značek GoGEN, Hyundai, Goddess a Gallet. Skupina zaměstnává téměř 1200 spolupracovníků.

Internetový obchod Kasa.cz patří mezi největší e-shopy v ČR. Je součástí skupiny obchodů, které provozuje společnost Internet Retail. Obrat celé skupiny, která zahrnuje například i e-shopy Megaobchod.cz nebo Cybex.cz, v roce 2012 činil 2,1 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám