Hlavní obsah

ČD jdou do boje s D1, jízdné mezi Prahou a Brnem na chvíli zlevní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České dráhy zlevní jízdné mezi Prahou a Brnem o 60 korun. Využít ho budou moci lidé, kteří budou mít speciální voucher. ČD ho budou rozdávat v Praze a Brně. Cena jízdenky tak klesne na 150 korun. Voucher bude platný do 30. června.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Lokomotiva řady 350 z roku 1975 je stále základem vozby vlaků Eurocity mezi Bratislavou a Prahou.

Článek

Slevový kupón se bude rozdávat na brněnském hlavním nádraží, v Praze to bude u stanice metra Florenc. Každý, kdo kupón předloží při nákupu jízdenky mezi Prahou a Brnem, dostane slevu 60 korun.

"Voucher mohou zákazníci uplatnit v kterékoliv pokladně ČD do 30. června 2013. Cílem kampaně je motivovat motoristy a cestující autobusů k jízdě pravidelnými vlaky ČD včetně D1 Expressů, které jsou pohodlnou alternativou v době opravy dálnice D1," uvedly České dráhy.

Expresy mezi Prahou a Brnem zavedly dráhy loni, jezdí dvakrát denně a trasu mezi Prahou a Brnem urazí za 2 hodiny a 35 minut. Dva spoje jedou ráno do Prahy a dva spoje odpoledne do Brna.

Průměrná obsazenost vlaků je asi 40 procent, ve špičkách 50 až 60 procent.

Slevové kupony se budou rozdávat u pražské stanice metra Florenc a v Brně u hlavního nádraží od 17. dubna každý den s výjimkou sobot až do 3. května vždy mezi 12. a 18. hodinou. Cestující na ně mohou uplatnit slevu 60 korun do konce června.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám