Hlavní obsah

Stržená trolej na pražském hlavním nádraží zpozdila vlaky po celé ČR

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Stržená trolej před devátou hodinou ranní na Hlavním nádraží Praha způsobila značná omezení ve vlakové dopravě v tomto významném železničním uzlu. Jak pro Novinky uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová, řada spojů je odkloněna, či přijíždějí a odjíždějí do, respektive z jiných pražských nádraží. Krátce po třetí hodině odpolední se provoz podařilo obnovit, uvedl mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Jakub Ptačinský.

Stržená trolej na hlavním nádraží zkomplikovala provozVideo: Novinky

 
Článek

Nejprve byl zprovozněn směr na Libeň, následně i na Vyšehrad a Smíchov. Podle Pistoriusové by měl být běžný provoz plně obnoven nejdříve v 18 hodin.

"Trolej strhl při odjezdu rychlík R670 ve směru na Smíchov," sdělil Novinkám Ptačinský s tím, že probíhá další šetření.

Hlavní nádraží nebylo průjezdné a vlaky musely jezdit jinudy. Podle Ptačinského byla kvůli tomu budova prakticky liduprázdná.

Jednotlivé spoje nabíraly zpoždění, která dosahovala mnoha desítek minut. Podle dostupných informací vlaky nejezdily mezi hlavním nádražím a Vyšehradem a částečně pak i mezi hlavním nádražím a Vršovicemi.

Lidé na Hlavním nádražíVideo: Novinky

„Hlavní nádraží není průjezdné, vlaky, které sem přijedou, se nemohou obrátit,“ sdělil Ptačinský. Nejvyšší zdržení mělo dosahovat asi 90 minut, jednotliví dopravci zajišťovali náhradní autobusovou dopravu.

Zpoždění nicméně nabíraly vlaky směrem na Plzeň, Pardubice nebo Brno.

Podle Ptačinského oprava měla trvat minimálně do 16.00 hodin. „Elektrikáři na odstranění závady intenzivně pracují,“ připomněl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám