Hlavní obsah

Anketa o nejabsurdnější poplatek je ve finále. Hlasujte

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Více než 30 tisíc nespokojených bankovních klientů vybralo v rámci osmého ročníku soutěže o nejabsurdnější bankovní poplatek pět bankovních poplatků, které se utkají o celkové vítězství v únorovém finálovém kole. Novinky jsou generálním mediálním partnerem ankety.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Anketa by kromě zjištění postojů bankovních klientů měla do jisté míry vyvinout tlak na banky při změně jejich poplatkové politiky, což se v posledních letech také děje,“ uvedl již dříve Patrik Nacher ze serveru www.bankovnipoplatky.com.

Do finálového kola se tak probojovaly: poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat, poplatek za vedení účtu k hypotečnímu nebo spotřebitelskému úvěru, poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou, poplatek za zadání příkazu či změny trvalého příkazu přes internetbanking, výše poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou.

První kolo hlasování o nejabsurdnější poplatek se konalo od 1. prosince 2012 do 31. ledna 2013. Pět nominovaných poplatků si to rozdá ve finálovém kole hlasování během února, k vyhlášení nejabsurdnějšího bankovního poplatku za rok 2012 pak dojde 1. března 2013.

Nejabsurdnější bankovní poplatky za roky 2005 až 2011
2005poplatek za příchozí platbu
2006poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky
2007poplatek za vedení vlastního účtu
2008poplatek za nadměrný vklad
2009poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet
2010poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu
2011poplatek za předčasně splacený úvěr
Zdroj: bankovnipoplatky.com

Reklama

Výběr článků

Načítám