Hlavní obsah

Samsung čelí další žalobě, tentokrát od Ericssonu kvůli porušování patentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Švédský dodavatel telekomunikačních zařízení Ericsson zažaloval v USA jihokorejského výrobce spotřební elektroniky Samsung Electronics kvůli porušování patentů. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Novinky

Sony Ericsson Xperia Play

Článek

„Spor se týká patentovaných technologií Ericssonu, jež jsou nezbytné pro některé telekomunikační a síťové standardy používané ve výrobcích Samsungu, i několika dalších patentovaných vynálezů Ericssonu, které jsou častou součástí spotřební elektroniky,“ sdělila švédská firma.

Samsung je největším výrobcem mobilních telefonů na světě. Firma vede od loňského dubna řadu právních sporů s americkým konkurentem Apple ohledně patentů souvisejících s chytrými mobilními telefony a počítačovými tablety.

Právní bitvu odstartovala společnost Apple, když obvinila Samsung, že „otrocky“ kopíruje její přístroje iPhone a iPad. Samsung na to reagoval žalobami na Apple.

V srpnu rozhodl soud ve Spojených státech, že Samsung musí Applu zaplatit odškodné 1,05 miliardy dolarů (přes 20 miliard korun) za zneužití patentů k telefonům iPhone a tabletům iPad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám