Hlavní obsah

Plzeňská cestovka World Travel zkrachovala, v zahraničí má stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Cestovní kancelář CK World Travel z Plzně vyhlásila úpadek. V zahraničí má několik stovek klientů, které dopraví zpět do ČR pojišťovna Union, u níž byla kancelář pojištěna proti úpadku. CK World Travel je letos už osmou padlou cestovní kanceláří.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cestovní kancelář vozila turisty především do Řecka a Turecka, organizovala ale i lyžařské zájezdy do Alp nebo zážitkové zájezdy do evropských zemí.

"Pokud CK World Travel v důsledku svého úpadku neposkytla lidem předem uhrazené služby, to znamená, že doposud nevycestovali na zájezd, který mají zaplacený, mohou si písemně uplatnit nárok na pojistné plnění. Je však potřebné, aby tak učinili nejpozději do 2 měsíců ode dne, ve kterém měl být zájezd ukončen," uvedla slovenská pojišťovna.

Cestovní kancelář World Travel vznikla v roce 1997 spojením dvou již existujících společností Holiday Travel a Marco Club.

Letos se do problémů dostaly již cestovní kanceláře Asteri tour, Redgreentours, Filip, Globaltour, BG Travel, Dolce Vita a Pradok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám