Hlavní obsah

Denny se chce zbavit většiny akcií autobazarů AAA Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Budapešť

Bývalý generální ředitel a zakladatel autobazarů AAA Auto Anthony Denny oznámil, že hodlá prodat většinový podíl akcií firmy. V současné době vlastní přibližně 77 procent společnosti AAA Auto Group N.V. se sídlem v Nizozemsku. V podniku si chce ponechat pouze menšinu. Denny před 20 lety firmu založil, v červenci předal její řízení Karolíně Topolové.

Článek

Denny již dříve oznámil, že se hodlá z podniku stáhnout. "Již nějakou dobu jsem zvažoval svůj 'podnikatelský důchod'. Budování společnosti jsem věnoval 20 let svého života. Celkem úspěšně jsem provedl AAA Auto ekonomickou krizí a dovedl společnost k velmi solidní ziskovosti," sdělil Denny. Firmu vedl od jejího založení v roce 1992.

Přesný objem akcií, určených k prodeji, ještě nebyl určen a bude výsledkem dalších jednání. "Celý proces by měl trvat přibližně jeden až dva roky," dodal Denny. Akcie skupiny autobazarů se obchodují na burzách v Praze a Budapešti.

Denny v AAA Auto drží 73,79 procenta akcií prostřednictvím lucemburské společnosti Automotive Industries S.a.r.l. a dalších 3,77 procenta vlastní osobně. Zbývajících 22,44 procenta akcií mají soukromí investoři, část z nich je také v držení zaměstnanců a manažerů společnosti. Jako poradci pro prodej byly vybrány společnosti PricewaterhouseCoopers a Patria Corporate Finance.

AAA Auto se stalo významným prodejcem ojetých automobilů ve střední a východní Evropě. Loni společnost prodala téměř 45 000 vozů a dosáhla obratu 276 miliónů eur. Automobily prodává v 17 pobočkách v České republice, v devíti na Slovensku a v jedné v Rusku. Na podzim plánuje otevřít jednu novou pobočku v Česku a na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám