Hlavní obsah

Ministr Bendl chce zveřejňovat obchodníky, kteří dostali pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jakýsi novodobý pranýř pro obchodníky, kterým inspektoři kvůli různým prohřeškům udělili pokuty, hodlá zavést ministr zemědělství Petr Bendl (ODS). Jeho ministerstvo chce ještě letos začít na internetu zveřejňovat seznam potrestaných prodejců. Součástí webu budou také údaje o nabídce kvalitních potravin.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zemědělství Petr Bendl (ODS)

Článek

Nové internetové stránky by podle ministra měly mít podobu interaktivní mapy, která zákazníkům umožní rychle vyhledat informace o obchodnících.

Web bude podle Bendla obsahovat i seznam obchodníků prodávajících kvalitní potraviny s označením Klasa, regionální potraviny či potravinářské výrobky, které získaly označení země původu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) loni provedla kontroly v celkem 35 871 provozovnách a zjistila 1168 nevyhovujících šarží potravin. Inspekce také uložila 1152 zákazů prodeje v celkové hodnotě přes 22 miliónů korun. SZPI i letos intenzivně kontroluje vytipované prodejny a sklady potravin, kde předpokládá problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám