Hlavní obsah

Veterináři odhalili tekoucí balík zvěřiny poslaný poštou

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Veterinární inspektoři v minulém týdnu zajistili v Karlovarském kraji téměř deset kilogramů zvěřiny. Jak uvedl mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben, zásilka byla odeslána prostřednictvím České pošty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zvěřinový balík“ putoval ze schváleného zvěřinového závodu v Pardubickém kraji. „Zásilka tála, byla změněná konzistence, tudíž byla na místě znehodnocena a okamžitě neškodně odstraněna,“ informoval mluvčí s tím, že došlo k porušení veterinárního zákona. „Maso bylo měkké, rozmražené a ze zásilky vytékala nevábně vonící tekutina,“ doplnil Duben pro Novinky.

Na své si přišli inspektoři i Moravskoslezském kraji, kteří zajistili dodávku 536 kilogramů čerstvého kuřecího masa z Polska, která neodpovídala požadovaným standardům. „Kuřata měla znečištěný obsah útrob a pohmožděniny,“ informoval Duben s tím, že prodej byl pochopitelně zakázán a celá zásilka vrácena dodavateli.

V Pardubickém kraji zase v jedné výrobně na dodané hovězí a vepřové nepředložili doklady o nabytí, šlo celkem o zhruba 30 kilogramů. „Zboží pozastaveno na dobu, než bude případ došetřen,“ doplnil mluvčí.

V jiné pardubické prodejně inspektoři nenašli žádné doklady o nabytí 30 kilogramů mraženého telecího masa. „V tomto případě byla nařízena likvidace tohoto zboží jako zboží neznámého původu,“ zakončil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám