Hlavní obsah

Rekordní nezaměstnanost v eurozóně, bez práce je přes 17 miliónů lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Míra nezaměstnanosti v eurozóně v únoru podle předběžných sezonně přepočtených údajů činila 10,8 procenta, čímž vystoupala na nový rekord. Bez práce bylo v únoru 17,13 miliónu lidí. S nejhorší situací se potýká Španělsko, kde nezaměstnanost vzrostla na 23,6 procenta, uvedl evropský statistický úřad Eurostat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Situace doznala zhoršení i v celé Evropské unii, kde nezaměstnanost vzrostla na 10,2 procenta. Podle odhadů Eurostatu nemělo v celé EU práci zhruba 24,55 miliónu lidí. Zatímco loni v únoru činila nezaměstnanost v eurozóně deset procentech, v EU dosáhla 9,5 procenta.

Nejnižší nezaměstnaností se v rámci eurozóny mohlo pochlubit Rakousko (4,2 procenta), následované Nizozemskem (4,9 procenta) a Lucemburskem (5,2 procenta).

Na opačném konci je kromě Španělska také Řecko, kde nezaměstnanost dosáhla 21 procent. V tomto případě se ale jedná o údaj za prosinec.

V Česku dosahuje míra nezaměstnanosti podle únorových údajů Českého statistického úřadu 9,2 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám