Hlavní obsah

V Keni byly objeveny zásoby ropy

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Průzkumné vrty anglo-irské společnosti Tullow Oil odhalily na severozápadě Keni v oblasti Turkana zásoby ropy. Informoval o tom server BBC s odkazem na slova keňského prezidenta Mwaiho Kibakiho.

Článek

Podle Kibakiho je to „poprvé, co Keňa učinila takový objev“. Prezident ho nazval „zásadním průlomem“. Keňa je považována za obchodní a turistické centrum s největší ekonomikou ve východní Africe, přesto nemá příliš velké zásoby nerostného bohatství.

„Je to začátek dlouhé cesty, aby se naše země mohla stát producentem ropy, počítáme minimálně se třemi roky,“ uvedl Kibaki s tím, že lidé budou o pokračujícím průzkumu informováni.

Foto: Yahoo Maps

Vyznačená oblast Turkana v Keni poblíž Etiopie a Ugandy

Optimismem nešetří ani společnost Tullow Oil, podle níž nález v Keni překonal její očekávání. Tullow rovněž provádí průzkumné vrty i v sousední Ugandě.

„Je to výborný start do naší hlavní průzkumné kampaně v této oblasti,“ nechal se slyšet ředitel společnosti Angus McCoss.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám