Hlavní obsah

Majiteli OKD, těžaři NWR, se loni propadl zisk téměř o polovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Těžební společnosti New World Resources (NWR), majitelce černouhelné firmy OKD, v loňském roce klesl zisk meziročně o 44 procent na 130 miliónů eur (v přepočtu asi 3,3 miliardy korun). Tržby firmě stouply v roce 2011 meziročně o tři procenta na 1,632 miliardy eur (asi 41 miliard korun).

Článek

„Po vyloučení jednorázového příjmu ve výši 82 miliónů eur z prodeje obchodu s elektrickou energií a daňové vratky ve výši 23 miliónů eur v předcházejícím roce se konsolidovaný očištěný zisk za sledované období zvýšil o procento z hodnoty 128 miliónů eur v roce 2010,“ uvedla NWR.

Provozní zisk EBITDA z pokračujících činností ve výši 454 miliónů eur, který firma dosáhla loni, byl o dvě procenta nižší než v předcházejícím roce.

„Postupné ubývání optimismu mezi firmami v eurozóně ve druhé polovině roku 2011, společně s nejistým makroekonomickým výhledem, vedlo k urychlení poklesu poptávky po oceli a surovinách k její výrobě na našem cílovém trhu,“ uvedl předseda představenstva NWR Mike Salamon.

NWR je přední těžební firmou ve střední Evropě a jednou z největších průmyslových skupin v Česku. Klíčový majetek NWR představuje černouhelná těžební společnost OKD, která provozuje na Ostravsku a Karvinsku pět dolů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám