Hlavní obsah

Travel Service bude létat na linkách, se kterými ČSA už nepočítají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost Travel Service přebere letecká spojení, která opouštějí České aerolinie (ČSA). Od 28. dubna bude prostřednictvím svého nízkonákladového dopravce SmartWings provozovat pravidelná spojení mezi Prahou a Aténami. O dva lety týdně na čtyři se zvýší počet spojení do kyperské Larnaky. Uvedla to mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

ČSA podle viceprezidenta Jiřího Marka od letošního léta utlumí provoz v severojižním směru a soustředí se více na spojení mezi západní Evropou a Ruskem. Pro ČSA jsou linky jako Athény, Larnaka nebo Bejrút údajně nevýdělečné. V případě afrických destinací pokles zájmu urychlilo i takzvané arabské jaro. V loňském roce společnost přestala létat do Damašku a Káhiry.

SmartWings budou mezi Prahou a Aténami létat třikrát týdně, vždy v pondělí, ve středu a v pátek. Z dalších destinací v Řecku přibudou dva pravidelné lety z Prahy na ostrov Skiathos a od 8. června dvě týdenní frekvence z ostravského letiště na ostrov Lesbos. Mezi další novinky dopravce patří zavedení pravidelného spojení mezi Prahou a španělským Bilbaem a mezi Prahou a Sardinií.

Linky přeberou i od Malévu

Podobným způsobem Travel Service využil i zastavení letů maďarských aerolinií Malév. Podle Dufkové dopravce od 11. února otevře nové linky mezi Budapeští a Tel Avivem, které budou SmartWings provozovat třikrát týdně, dvě denní frekvence dopravce plánuje létat mezi Budapeští a Paříží.

Od května podle Dufkové přibudou další spojení do Amsterdamu, Atén, Barcelony, Larnaky, Madridu a Říma. Na letní sezónu dopravce chystá otevření linek z Budapešti do Malagy, Burgasu, Heraklionu, na Rhodos a do Soluně.

Reklama

Výběr článků

Načítám