Hlavní obsah

Prazdroj loni vyvezl rekordní množství zlatavého moku

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňský Prazdroj v loňském roce vyvezl 889 000 hektolitrů piva, což představuje meziroční nárůst o více než šest procent a historický rekord k tomu. "Tekutý chléb" se dobře prodávala jak na zavedených trzích, jako je Velká Británie, Slovensko nebo Německo, tak na těch exotičtějších, jako jsou například asijské země.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Plzeňská restaurace ve vietnamské metropoli Hanoj

Článek

Vývoz ležáku Pilsner Urquell v loňském roce rovněž zaznamenal historický rekord 685 000 hektolitrů. Oproti předešlému roku se vyvezlo o téměř 40 procent více do Austrálie. Nárůst v řádu desítek procent zaznamenal také export "plzně" do Izraele, Vietnamu nebo Jižní Koreje.

„Narůstající zájem o Pilsner Urquell v zahraničí náš těší a je důkazem toho, že jeho unikátní a nezaměnitelná chuť si ve světě nachází stále více příznivců,“ uvedl Doug Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje. Plzeňský ležák se v současné době vyváží do více než 50 zemí světa.

Jihokorejcům chutná i Gambrinus

V zahraničí se v minulém roce dařilo také ostatním značkám Prazdroje. V Jižní Koreji zaznamenal nárůst nejen Pilsner Urquell, ale i Gambrinus. Zcela nově se podařilo proniknout značce Gambrinus do Ázerbájdžánu, Velkopopovickému Kozlu na Kypr, speciál Master se dostal do Norska, na Ukrajinu a sousední Slovensko.

Dařilo se i Budějovickému Budvaru, který loni vyvezl do zahraničí 650 000 hektolitrů zlatavého moku, což je nejvíc v 116leté historii tohoto pivovaru. V porovnání s rokem 2010 tak export stoupl o 7,8 procenta. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám