Hlavní obsah

Rafinerská společnost Petroplus míří do insolvence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych
Aktualizováno

Největší nezávislý provozovatel rafinerií v Evropě, švýcarská společnost Petroplus, požádá o insolvenční řízení. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Firma provozuje pět rafinerií, jejichž souhrnná kapacita činí asi 667 000 barelů ropy denně. Společnost, která zaměstnává přes 2500 lidí, již minulý týden přiznala existenční problémy a v pondělí bylo zastaveno obchodování s jejími akciemi na burze.

Firma v úterý uvedla, že připravuje žádost o insolvenční řízení ve Švýcarsku. Dodala, že podobné kroky chystá také v dalších zemích.

„Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom se vyhnuli takovémuto výsledku. Nakonec jsme se ale nebyli schopni dohodnout s věřiteli na vyřešení problémů,“ uvedl generální ředitel podniku Jean-Paul Vettier.

Společnost minulý týden avizovala razantní omezení činnosti i počtu zaměstnanců. Podnik se s problémy potýká od konce prosince, kdy mu banky zmrazily revolvingový úvěr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám