Hlavní obsah

Řeckem zmítá korupční skandál, stát přišel o 15 miliónů eur

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

V Řecku byla odhalena korupční kauza na nejvyšších politických postech. Týká se náměstka ministra financí pro výběr daní Yannise Kapelerise, který měl pomáhat firmám pašujícím pohonné hmoty a topné oleje, aby se vyhnuly placení pokut. Uvedla to agentura Reuters s tím, že stát přišel o 15 miliónů eur (asi 383 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ministr financí Evangelos Venizelos požaduje Kapelerisovu rezignaci, ten veškerá obvinění popírá. „Respektuji rozhodnutí státního zástupce, ale já nejsem zodpovědný za poruchy elektronického systému,“ hájil se Kapeleris.

Vyšetřování bylo zahájeno už před dvěma měsíci po zprávách z médií, že Kapeleris blokoval vymáhání pokut uložených prostřednictvím elektronického systému. Náměstek naopak poukazuje na to, že systém nepracuje správně.

Jihoevropská země sužovaná obří krizí slíbila mezinárodním věřitelům, že bude bojovat s rozsáhlou korupcí, která se z podstatné míry podepsala na současné neutěšené situaci. Dosavadní výsledky však zatím příliš uspokojivé nejsou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám