Hlavní obsah

Erste v Maďarsku propustí 450 lidí

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouská bankovní skupina Erste Group Bank, druhý největší poskytovatel úvěrů ve střední a východní Evropě, v Maďarsku sníží počet pracovních míst až o 450. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

Generální ředitel finanční instituce Andreas Treichl uvedl, že banka neopustí žádný z trhů tohoto regionu, přestože náklady na některých z nich neodpovídají ekonomické realitě. „To se týká zejména Maďarska, kde už probíhá restrukturalizace a reorganizace,“ sdělil Treichl s tím, že banka sníží svou síť o 43 poboček a rozloučí se se 400 až 450 zaměstnanci.

Už v říjnu Erste sdělila, že v Maďarsku odhaduje letošní ztrátu na 500 miliónů eur (asi 12,8 miliardy korun), která by mohla ještě o 100 miliónů eur narůst. To v případě, pokud maďarská vláda umožní lidem splácet úvěry v zahraniční měně za nižší než kurzové ceny.

Se ziskovostí se do budoucna počítá

Erste se už podle slov Treichla vzdala naděje na kompenzaci ztrát, nicméně zemi neopustí. Naopak doufá, že její maďarská pobočka by měla být zisková od roku 2014. Zvýšená rizika rovněž nějakou dobu potrvají i v Rumunsku.

„Vzhledem k celkovým hospodářským podmínkám se Erste Group zaměří zejména na snižování nákladů,“ uvedla banka v prohlášení s tím, že do poloviny příštího roku hodlá navýšit své kapitálové rezervy o 743 miliónů eur bez státní podpory.

Reklama

Výběr článků

Načítám