Hlavní obsah

Přezkum pohledávek Sazky skončil, Bestsport neuspěl s šestimiliardovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zvláštní přezkum pohledávek loterijní společnosti Sazka se ve středu konal na Městském soudu v Praze. Před soudem bylo projednáno 101 pohledávek, jak uvedla Lenka Tichá, mluvčí insolvenčního správce Josefa Cupky. Se dvěma pohledávkami v celkové hodnotě 6,35 miliardy korun neuspěla společnost Bestsport.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cupka popřel 82 z 99 pohledávek, dvě od Bestsportu pak zamítl oddělený správce Jiří Zrůstek. Celkem z přihlášených pohledávek za Sazkou za 41 miliard korun jich bylo uznáno za zhruba 11 až 12 miliard, odhadl Cupka.

Cupka popřel například pohledávku společnosti Gladiolus za 121 miliónů korun, Geko za 61 miliónů korun či pohledávku Leoše Mareše za 1,2 miliónu korun. Ten peníze požadoval jako slíbenou odměnu za propagaci firmy.

„Posunuli jsme se dál, přezkoumali jsme všechno, co jsme přezkoumat měli,“ řekl Cupka. Všichni věřitelé, jimž byla popřena pohledávka, dostanou výzvu, aby podali žalobu, a mohou se následně domáhat uznání přihlášené pohledávky. Konečný seznam věřitelů, kteří se budou dělit o prodejní cenu, bude podle jeho odhadu do šesti měsíců.

K Městskému soudu v Praze se v květnu přihlásilo 2075 věřitelů s pohledávkami za téměř 41,1 miliardy korun. Insolvenční správce poté popřel pohledávky za 17,154 miliardy korun a jako nesporné uznal pohledávky za zhruba 15 miliard korun.

Sazku od listopadu vlastní Sázková kancelář vlastněná společnostmi PPF a KKCG. Ty patří mezi největší věřitele Sazky. Ve výběrovém řízení ji získaly za 3,81 miliardy korun. Cupka nyní připravuje vypořádání s věřiteli Sazky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám