Hlavní obsah

Těžební NWR snížila zisk, tržby jí ale vzrostly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Těžební společnost NWR za letošní tři čtvrtletí snížila zisk o 26 procent na 121 miliónů eur (asi 3,1 miliardy korun). Tržby ale zvýšila o desetinu na 1,24 miliardy eur.

Článek

Provozní zisk EBITDA za tři čtvrtletí NWR zvýšila o 22 procent na 369 miliónů eur. Za růstem tržeb a provozního zisku podle firmy stojí příznivá dynamika poptávky a nárůst cen uhlí.

Předseda představenstva NWR Mike Salamon i přes ekonomickou nejistotu kvůli evropské dluhové krizi předpokládá, že firma za celý rok vytěží 11 miliónů tun uhlí a externím odběratelům prodá 10,3 miliónu tun.

„Nadále se nám daří zmírňovat dopady inflace cen vstupů a meziroční nárůst nákladů těžby na tunu o šest procent," uvedl Salamon. Do září NWR zvýšila těžbu uhlí o sedm procent na 8,6 miliónu tun.

NWR je přední těžební firmou ve střední Evropě a jednou z největších průmyslových skupin v Česku. Klíčový majetek NWR představuje černouhelná těžební společnost OKD, která provozuje na Ostravsku a Karvinsku pět dolů.

Reklama

Výběr článků

Načítám