Hlavní obsah

Credit Suisse zisk téměř nezvýšila, hlásí další propouštění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Švýcarská banka Credit Suisse ve třetím čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem 683 miliónů franků (asi 13,9 miliardy korun), což je meziroční nárůst o 12 procent. Výsledek silně zaostal za odhady analytiků a banka uvedla, že propustí dalších 1500 zaměstnanců. To jsou zhruba tři procenta celkové pracovní síly, jak uvedl server BBC.

Článek

Analytici v anketě agentury Reuters v průměru očekávali, že banka vykáže za třetí čtvrtletí zisk 1,1 miliardy franků.

Banka omezí rizikovější část investic s pevným výnosem a dala si stranou 295 miliónů franků (asi šest miliard korun) na poplatky spojené s mimosoudním vyrovnáním v USA. S americkými úřady se Credit Suisse dohodla, že zaplatí pokutu za to, že umožňovala klientům vyhýbat se placení daní.

Credit Suisse se tak zařadila po bok dalších bank, které kvůli slabším výsledkům hospodaření snižují počet zaměstnanců. Finanční ústavy teď čelí přísnější regulaci, na většinu z nich ale také nepříznivě dolehl výrazný propad cen akcií během třetího čtvrtletí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám