Hlavní obsah

Student Agency bude pro Deutsche Bahn jezdit z Prahy do Mnichova

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnská společnost Student Agency podnikatele Radima Jančury bude pro německé dráhy Deutsche Bahn (DB) provozovat expresní autobusovou linku mezi Prahou a Mnichovem. Uvedl to mluvčí autobusového přepravce Aleš Ondrůj s tím, že jde o první spolupráci tohoto typu mezi oběma společnostmi.

Článek

„Jízdní řád nabídne mezi Mnichovem a Prahou čtyři autobusové spoje v každém směru denně. Jízdní doba je čtyři a tři čtvrtě hodiny,“ sdělil Ondrůj s tím, že oproti stávajícímu vlakovému spojení se zkrátí jízdní doba o jednu hodinu.

Dva spoje z Mnichova do Prahy a zpět zastaví i na mezinárodním letišti v Mnichově a nabídnou přímé spojení odlétajícím nebo přilétajícím cestujícím s Prahou.

V novém vlaku Student Agency vám naservírují sushiVideo: Novinky

Cena jízdenky bude začínat na 29 eurech (asi 725 korun). Student Agency na novou autobusovou linku nasadí autobusy v barevném provedení DB s označením, že linka je provozována ve spolupráci se Student Agency.

Skupině Student Agency vzrostl za letošní první pololetí meziročně obrat o 35 procent na 2,85 miliardy korun. Počet zaměstnanců stoupl přibližně o 30 procent na 1300. Za celý rok 2011 Student Agency odhaduje obrat ve výši 5,5 miliardy korun, což je o miliardu více než v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám