Hlavní obsah

Nošovický Hyundai spustí od pondělí třetí směnu

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nošovice

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku bude od pondělí vyrábět ve třísměnném režimu. Oproti původně plánovanému termínu spustí třetí směnu o dva týdny dříve. Sdělil to mluvčí společnosti Petr Vaněk.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Automobilka Hyundai v Nošovicích

Článek

Jak mluvčí uvedl, závod na třísměnný provoz přechází v souvislosti se stále se zvyšující poptávkou po vozech Hyundai. Původně firma zahájení třetí směny plánovala na 1. října.

„Doslova hlad po modelu ix35 a příprava výroby modelu i30 nové generace si ale vyžádaly urychlené spuštění třetí směny, a to nejen v samotném závodě Hyundai, ale i u všech subdodavatelů, protože výroba aut probíhá v režimu Just-In-Time, tedy beze skladů, s plynulými dodávkami komponentů od dodavatelů v reálném čase,“ informoval Vaněk.

Automobilka pro třetí směnu nabrala 800 nových pracovníků, její subdodavatelé v Nošovicích a okolí dalších 1200 lidí. „Třetí směna tak v regionu vytvořila během dvou měsíců další 2000 nových pracovních míst,“ sdělil Vaněk s tím, že celkově závod Hyundai a jeho subdodavatelé v Moravskoslezském kraji zaměstnávají na 10 000 lidí, z nichž 95 procent představují občané České republiky.

Cílem 300 000 aut ročně

Od pondělí se budou jednotlivé směny střídat v týdenním intervalu v cyklu ranní – noční – odpolední, víkendy nadále zůstanou volné. „Samozřejmě, výroba na třetí směně nepojede hned plným tempem 66 aut za hodinu, kterým vyrábějí dvě současné směny, ale nájezd bude postupný, než se noví zaměstnanci zaškolí a práci si osvojí,“ vysvětlil Vaněk.

Aktuálně závod Hyundai dává práci přibližně 2500 kmenovým zaměstnancům a 800 agenturním. Zhruba 200 lidí automobilka plánuje přibrat ještě příští rok, čímž se dostane na cílový stav přibližně 3500 pracovních míst.

Cílová výrobní kapacita nošovické automobilky Hyundai, která sériovou výrobu zahájila v listopadu 2008, je 300 000 vozů ročně. Letos firma plánuje vyrobit 240 000 aut. V prvním pololetí z výrobní linky sjelo bezmála 120 000 vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám