Hlavní obsah

Ministerstvo průmyslu podpoří více penězi firmy na světových výstavách

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) podpoří v příštím roce účast českých firem na více než 80 světových výstavách a veletrzích. Kvůli kombinaci evropských a národních peněz bude částka na podporu činit 210 miliónů korun, což je nárůst oproti minulým rokům.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS)

Článek

„Naše zkušenosti z předchozích ročníků ukazují, že každá koruna vložená do oficiálních účastí se v podobě uzavřených kontraktů firmám vrátí více než stonásobně. Pro příští rok očekávám, že projekt využijí zhruba čtyři stovky českých firem,“ říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS).

„Soupisku podpořených veletrhů přitom určují podnikatelé sami. Pro rok 2012 jsme oslovili celou řadu podnikatelských asociací a oborových svazů, od kterých nám přišly požadavky na více než stovku výstav a veletrhů,“ dodává náměstek ministra průmyslu a obchodu pro zahraniční obchod Milan Hovorka.

Oficiální účasti českých firem pod záštitou České republiky se tak dočkají tři desítky veletrhů, které se budou konat například v Brazílii, Číně, Indii, Kazachstánu, Rusku, ve Vietnamu, ale také v Srbsku nebo v Německu.

Účast na dalších více než 50 akcích podpoří projekt společné účasti na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí, který v rámci Operačního programu podnikání a inovace spolu s MPO zajišťuje agentura CzechTrade a Hospodářská komora ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám