Hlavní obsah

Na podpory v nezaměstnanosti chce dát ministerstvo téměř o dvě miliardy méně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) by mohlo příští rok vydat na podpory v nezaměstnanosti o 1,82 miliardy korun méně než letos. Na sociální dávky by mělo jít o 343,14 miliónu korun méně. Vyplývá to z návrhu rozpočtu ministerstva.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Celkové výdaje resortu by přitom měly činit 498,39 miliardy, což je o téměř 19 miliard více než letos.

Zatímco výdaje MPSV se mají proti letošku zvednout zhruba o čtyři procenta, jeho příjmy by měly růst jen asi o tři procenta. Letos měly dosáhnout 364,14 miliardy korun. V příštím roce by měly být o 11,35 miliardy vyšší.

Návrh rozpočtu počítá s tím, že by se mohlo vybrat víc na odvodech na sociální pojištění než letos. Naopak příjmy z daní by mohly být menší.

Do důchodů by mělo v roce 2012 putovat o 18,8 miliardy více než letos, do nemocenského o skoro miliardu víc. Na dávky pro lidi v hmotné nouzi a zdravotně postižené by ministerstvo mělo mít o 420 miliónů víc. Na příspěvky na péči pro seniory a handicapované má jít o 2,22 miliardy víc.

Reklama

Výběr článků

Načítám