Hlavní obsah

Kontrola kasin zjistila nekvalitní kamerové záznamy a problémy s žetony

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo financí (MF) ve spolupráci s daňovou správou provedlo během června kontrolní akci v kasinech po celém území České republiky. Mezi nejčastější nalezené přestupky patřila neúplná denní evidence návštěvníků, chybějící či nekvalitní záznamy z kamer a chybná evidence žetonů, uvedl Jakub Haas z tiskového oddělení MF.

Článek

„Kontroly se zaměřily na dodržování podmínek vyplývajících z herního zákona, především na jmenné evidence návštěvníků a pořizování záznamů při hře,“ informoval Haas.

Pokud jde například o kamerový systém, tak kontroly odhalily podle Michala Žurovce z tiskového oddělení MF chybějící datové stopy či chybějící záznam zvuku. "Záznam z monitorování nebyl jasný, zřetelný nebo rozlišitelný, případně nedošlo k monitorování celého hracího stolu či rulety," doplnil Žurovec.

Z celkového počtu 265 kasin na území Česka nemělo žádný problém 167 kasin. Se zbylými 98 kasiny zahájil nebo zahájí státní dozor správní řízení pro porušení ustanovení loterijního zákona, prováděcí vyhlášky nebo ustanovení uvedených v povolení k provozování kasina.

Foto: Novinky

„Výsledky těchto plošných kontrol potvrzují, že vůči porušování herního zákona vystupujeme velmi ostře. Je to jasný signál provozovatelům, že musí počítat s přísným státním dozorem a nulovou tolerancí,“ nechal se slyšet ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám