Hlavní obsah

Nissan chce v Číně investovat osm miliard a zdvojnásobit prodej

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Japonská automobilka Nissan Motor plánuje v Číně do roku 2015 zdvojnásobit roční prodeje na 2,3 miliónu vozů a investovat zde společně se svým místním partnerem Dongfeng Motor téměř osm miliard dolarů (asi 134,5 miliardy korun). Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

Nissan chce v této souvislosti uvést v průběhu následujících pěti let na trh 30 nových modelů včetně elektrického vozu Venucia.

"Silné partnerství Nissanu s Dongfeng Motor bylo hlavní hnací silou jeho výrazného růstu na čínském trhu za posledních osm let,” uvedl šéf Nissanu Carlos Ghosn. Nissan na čínský trh vstoupil později než například americký General Motors či německý Volkswagen.

Čína je pro světové automobilky významným odbytištěm, loni zde prodeje vzrostly o 32 procent na více než 18 miliónů vozů.

Nissan je v Číně největším asijským prodejcem aut, když za sebou nechal další japonské značky Toyotu či Hondu. Na světovém trhu drží podíl 5,8 procenta, na čínském pak 6,2 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám