Hlavní obsah

Více než polovina českých studentů stráví léto na brigádě

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celkem 59 % českých studentů hodlá nejméně měsíc trávit na brigádě, aby si finančně přilepšili. Více než pětina z nich totiž nedostává žádné kapesné a 37 % do tisíce korun měsíčně. Vyplývá to z interního průzkumu ČSOB.

Článek

Pro studenty je však při současném nedostatku pracovních příležitostí stále obtížnější sehnat dobře placenou brigádu, a tak se jejich výdělky nejčastěji pohybují ve výši do 2000 korun (jde o částečné úvazky). Z průzkumu zároveň vyplývá, že na ubytování a jídlo dostávají tři čtvrtiny studentů přidáno. Příjmy z brigád tedy financují spíše volnočasové aktivity.

Pokud jde o zábavu, pomyslnou limitní částkou za jednu „akci“ je pro 91 % z nich 500 korun. Tomu také odpovídá skutečnost, že na večerních akcích nejčastěji konzumují pivo a levnější destiláty.

„Průzkum také ukázal, že zatímco za svou partnerku platí 26 % chlapců, za své partnery platí útratu jen 9 % dívek. Bez zajímavosti pak není, že plných 11 % dívek na ,pařbách‘ neplatí vůbec, protože se na ně nechává pozvat. Výhradně za sebe platí úhradu 70 % mladých lidí,“ připomněla mluvčí ČSOB Pavla Hávová.

Jak z výzkumu dále vyplynulo, nejvíce používaným bankovním produktem studentů jsou studentská konta a běžné účty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám