Hlavní obsah

Rekordní zakázku na 180 letadel Airbus potvrdily indické aerolinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Nízkonákladová letecká společnost IndiGo potvrdila zakázku na 180 nových letadel Airbus. Co do počtu letadel je to největší zakázka v historii. Indický přepravce hodlá koupit 150 letadel A320neo a 30 letadel A321neo. Hodnota zakázky podle katalogových cen dosahuje asi 16,2 miliardy dolarů (asi 273,3 miliardy Kč), jak uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320 společnosti Air France

Článek

Modernizovaná verze komerčně úspěšného modelu Airbus A320 patří k hlavním hvězdám letošního aerosalónu na letišti Le Bourget u Paříže. Proti původním strojům má nový Airbus zhruba o 15 procent nižší spotřebu, což je v době vysokých cen paliv pro letecké firmy obrovské lákadlo.

Airbus nabízí modernizovaný model už od konce loňského roku, první letadla ale bude schopen dodat až v roce 2015. IndiGo podala předběžnou zakázku už v lednu, na její potvrzení však Airbus pořád čekal.

Jaké motory budou nové letouny pohánět, přepravce oznámí později. Podle zdrojů Reuters byl se mohlo jednat o motory z dílny společnosti Pratt & Whitney.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám