Hlavní obsah

Soutěž XTB Cup v plném proudu. Komodity dominují

Novinky, Jiří Tyleček, XTB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Přinášíme shrnutí dosavadního dění druhého týdne evropské investiční soutěže X-Trade Brokers Cup 2011, ve které jsou hlavní výhry milión eur a tři sportovní automobily. Nálada na trzích se stále nezlepšila a vyšší zisky tak stále přinášely hlavně prodejní obchodní příkazy.

Článek

Češi se bohužel stále neprobojovali do nejlepší desítky soutěžících, přestože ztráty na nejvyšší pozice se daří postupně stahovat. Zatím nejlepší Čech v soutěži dokázal ze vstupních 30 000 eur fiktivního kapitálu zhodnotit do dnešního rána 809 %, a výrazně se tak přiblížil zatím vedoucímu soutěžícímu ze Španělska, který zatím dosáhl zhodnocení 1387 %.

Slováci opět před Čechy

Nejziskovější obchod v České republice byl v minulém týdnu realizován na méně obchodovaném měnovém páru australský dolar/americký dolar, kdy soutěžící zariskoval, prodal 50 lotů tohoto instrumentu a vydělal neskutečných 59 884 eur. Nejztrátovější obchod však tuto částku ještě předčil. Prodej osmi lotů stříbra těsně před obratem trendu stál soutěžícího 85 750 eur. Co se týká srovnání úspěšnosti Čechů a Slováků, tak ani ve druhém týdnu se Čechům nepodařilo dostihnout Slováky v celkovém zhodnocení účtu. Přestože se náskok pořád snižuje, před nejúspěšnějším Čechem stále vévodí tři Slováci, z nichž dva už dosáhli zhodnocení vyššího než 1000 %. Uvidíme, jak se situace vyvine ve zbývajících týdnech soutěže.

Měnový pár EUR/USD zůstává jasnou jedničkou

Soutěžící nadále těží z vysoké volatility a nejistoty na trzích, ze kterých pramení pokračující poklesy akcií, komodit i méně bezpečných měn. Hloubka poklesů se však postupně snižuje. Nejobchodovanější instrument soutěže, měnový pár EUR/USD, však i v minulém týdnu přinášel obchodníkům desetitisícové zisky. Z pondělních maxim 1,4441 klesl v pátečním závěru na 1,4105, což znamenalo týdenní ztrátu 1,8 %. Druhým nejobchodovanějším instrumentem se stalo stříbro, které se stále vzpamatovává z propadu na začátku května. Vysoká volatilita této komodity byla pro soutěžící nadále velmi přitažlivá. Ztráty stříbra se v minulém týdnu dostaly až na 18 %, což při vysokých obchodovaných objemech opět znamenalo nejúspěšnější obchodní příkazy v soutěži. Dalšími nejobchodovanějšími instrumenty v pořadí se staly ropa a zlato, které patří mezi stálice oblíbených instrumentů. Nabídly sice o poznání nižší volatilitu, nicméně také na těchto komoditách byly zaznamenány zhodnocení ve stovkách procent.

Obchodování akcií a akciových indexů se drželo notný kus zpátky za měnami a komoditami, přesto si nelze nevšimnout zvýšeného zájmu o tyto instrumenty. S nabytými zisky se někteří soutěžící snaží diverzifikovat své portfolio právě na akciovém trhu. Čím dál více soutěžících však začíná také oceňovat výhody opčních strategií, které dovolují efektivně kontrolovat riziko a stále se přitom účastnit vysoce ziskových obchodů.

Stále je možné se zúčastnit

Soutěž X-Trade Brokers Cup se přehoupla přes svoji polovinu a pořadí se začíná postupně stabilizovat. O hlavní ceny se však bojuje až do konce a denní zhodnocení o stovky procent stále nejsou výjimkou. Zkušenosti z pořádání investičních soutěží navíc ukazují, že k výhře může stačit pouze několik málo obchodů v průběhu několika málo dní. Soutěžící se však mohou soustředit také na týdenní zhodnocení v mužské a ženské kategorii, které nabízí řadu hodnotných cen. Stále není pozdě se zaregistrovat a dozvědět se více o finančních trzích. Přihlásit se do soutěže je možno zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám