Hlavní obsah

McDonald's chce zlepšit výkonnost, vymění část pokladních za terminály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Kvůli celkovému zjednodušení a zlepšení výkonnosti hodlá řetězec rychlého občerstvení McDonald's v Evropě změnit způsoby objednání jídla a placení za něj. V části restaurací zmizí pokladní a nově se objeví terminály s dotykovou obrazovkou, u nichž si lidé objednají a zaplatí kartou. Pro list Financial Times (FT) to uvedl prezident McDonald's Europe Steve Easterbrook.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Objednávání jídla se nezměnilo 30 nebo 40 let," řekl Easterbrook. Firma již v rámci tohoto programu začala modernizovat provozovny, prodloužila otevírací dobu a nabídla nová menu. V Evropě má společnost celkem 7000 míst rychlého občerstvení.

Průměrná doba transakce na jednoho zákazníka by se nově měla zkrátit o tři až čtyři sekundy. McDonald's obslouží denně v Evropě dva milióny zákazníků.

Společnosti se v Evropě daří a v prvním čtvrtletí vykázala meziroční růst tržeb v provozovnách otevřených nejméně rok o 5,7 procenta. To byl nejvyšší růst ze tří hlavních regionů firmy.

Na českém trhu McDonald's působí od roku 1992. V současnosti zde provozuje 85 restaurací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám