Hlavní obsah

Nejbohatšími lidmi v Británii jsou Ind, Uzbek a Rus

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V čele žebříčku nejmajetnějších lidí žijících ve Velké Británii se „usadili“ cizinci. Na prvním místě se podle The Sunday Times Rich List 2011 umístil Ind Lakšmí Mittal následovaný Uzbekem Ališerem Usmanovem a Rusem Romanem Abramovičem. Uvedla to agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Lakšmí Mittal

Článek

Ocelářský magnát Mittal si udržel pozici nejbohatšího muže ve Velké Británii, přestože se jeho majetek snížil v porovnání s loňským rokem o 20 procent na 17 miliard liber (asi 462 miliard korun).

Těžební magnát Usmanov, mimo jiné významný akcionář fotbalového týmu Arsenal Londýn, na druhém místě více než zdvojnásobil svůj majetek na 12,4 miliardy liber.

Majitel dalšího londýnského fotbalového klubu Chelsea, jehož bránu hájí český reprezentant Petr Čech, klesl z loňského druhého místa o jednu příčku. Jeho majetek se odhaduje na 10 miliard liber.

Nejbohatším občanem anglické národnosti je vévoda z Westminsteru, jehož jmění čítá přibližně sedm miliard liber. Mimo trojku nejbohatších se britský šlechtic dostal poprvé od roku 1999.

Počet miliardářů se v Británii zvýšil z 53 na současných 73 a jejich celkové bohatství se odhaduje na 395,8 miliardy liber, jak připomněly britské noviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám