Hlavní obsah

Češi královskou svatbu vidět nechtějí, cestovky ruší zájezdy

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vidět na vlastní oči páteční královskou svatbu prince Williama a jeho snoubenky Kate Middletonové v Londýně české turisty příliš neláká. Jak pro Novinky uvedl mluvčí CK Fischer Dan Plovajko, pro malý zájem zrušili plánované víkendové zájezdy.

Článek

„Setkali jsme se skutečně s malou odezvou, proto jsme byli nuceni víkendové zájezdy na tuto akci zrušit,“ sdělil Plovajko. Podle něj se projevuje například fakt, že do turisticky atraktivních historických památek, jakými jsou například Westminsterské opatství, Tower či Buckinghamský palác, bude v souvislosti se svatbou značně omezen přístup. Navíc se čekají velmi přísná bezpečnostní opatření s odstřelovači na střechách.

„Předpokládáme, že speciálně na svatbu zamíří do Londýna včetně zájezdů s cestovními kancelářemi několik stovek Čechů,“ domnívá se mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Podle něj je nízký zájem způsoben možná i tím, že letecké společnosti v té době nepřišly s žádnou nabídkou výhodných letenek.

Navíc během svatby není možné v Londýně sehnat ani cenově výhodné ubytování. Ceny hotelů v Londýně jsou i normálně během roku vysoké a hotely by byly obsazeny, i kdyby se svatba nekonala.

Foto: Profimedia.cz

Podobné modré šaty, které oblékla Kate Middletonová při oznámení zásnub s princem Williamem, má na sobě i její panenka.

Lidé se hlásili na poslední chvíli

Jak pro Novinky uvedla Eva Brázdová z cestovní kanceláře Monatour, ve středu vypravili do Londýna autobus s přibližně čtyřiceti cestujícími. Cena na dvě noci v tříhvězdičkovém hotelu se snídaní činí 6000 korun, v neděli se plánuje návrat. Podle ní se lidé hlásili hlavně v minulých dnech. "Asi si na poslední chvíli řekli, že by se tam přeci jen mohli jet podívat," domnívá se Brázdová.

Velká Británie je z celoročního hlediska osmou nejpopulárnější českou destinací, ročně ji navštíví 145 000 českých turistů.

Anketa

Chtěli byste na vlastní oči vidět královskou svatbu prince Williama?
ano
7 %
bude mi to stačit v televizi
24 %
svatba mě nezajímá
69 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 43923 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám