Hlavní obsah

V soutěži o nejlepšího zaměstnavatele vyhrály firmy Red Hat a Amgen

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V osmém ročníku soutěže o nejlepšího zaměstnavatele České republiky v roce 2011, jejímž pořadatelem je poradenská firma Aon Hewit, si v kategorii velkých společností odnesla vítězství technologická firma Red Hat Czech. V kategorii malých a středních společností brala zlato Amgen, podnikající ve farmaceutickém průmyslu.

Foto: Profimedia.cz

Nejlepší zaměstnavatelé mají více motivovaných zaměstnanců v porovnání s konkurencí.

Článek

Na stříbrné příčce mezi velkými společnostmi skončila firma Microsoft, na bronzovém pak Philip Morris ČR. U malých a středních podniků brala druhé místo společnost Oriflame Software, na třetím se umístila Et netera.

Do studie se letos v České republice přihlásilo 71 společností z různých odvětví a podmínky účasti nakonec splnilo 62 z nich. Podle organizátorů o umístění nerozhoduje porota či subjektivní názor vedení ani jméno, obor či velikost firmy. Mezi nejlepší zaměstnavatele mohou patřit jen ty firmy, které mají vysokou motivovanost a názorovou shodu mezi manažery a zaměstnanci.

Motivace jako základ úspěchu

Nejlepší zaměstnavatelé mají v průměru o 34 % více motivovaných zaměstnanců v porovnání s ostatními společnostmi na trhu. Tři čtvrtiny jejich lidí firmu chválí navenek, jsou proaktivní a přicházejí s novými nápady. Tento typ chování s sebou samozřejmě přináší i lepší obchodní výsledky.

„Letošní výsledky studie v České republice zrcadlí trend ve světě, a to je pokles průměrné motivovanosti. V porovnání z roku na rok jde o pokles 3 %, v dlouhodobější perspektivě o 2 %,“ komentuje letošní výsledky Tereza Kožuská, projektová manažerka studie v ČR. Zajímavým výsledkem je podle organizátorů také to, že průměrná motivovanost těch nejlepších zaměstnavatelů oproti loňskému roku ještě vzrostla, a to o 7 %.

Kategorie Velké společnosti
1. Red Hat CzechIT/software
2. MicrosoftIT/software
3. Philip Morris ČRrychloobrátkové zboží
Zdroj: Aon Hewit
Kategorie Malé a střední společnosti
1. Amgenfarmaceutický průmysl
2. Oriflame SoftwareIT/software
3. Et neteraIT/software
4. AquasoftIT/software
5. ComApIT/software
6. Avast SoftwareIT/Software
7. 3 M Českodiverzifikované technologie a produkty
8. DuPont CZchemický průmysl
9. Hilti ČRstavební průmysl
10. Henkel ČRrychloobrátkové zboží
Zdroj: Aon Hewit

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám