Hlavní obsah

Chybí součástky, Toyota pozastaví výrobu v Severní Americe

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota pozastaví výrobu ve svých 13 severoamerických závodech. Jak uvedl server BBC, důvodem je nedostatek jednotlivých komponentů v důsledku ničivého březnového zemětřesení a následné vlně tsunami v Japonsku.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí automobilky sdělil, že dočasné zastavení je „nevyhnutelné“. V dubnu půjde o pět jednodenních odstávek. Pokud jde o produkci poté, automobilka informovala, že žádné rozhodnutí ještě nebylo učiněno.

Produkce v japonských závodech Toyoty nadále pokračují, i když se sníženou kapacitou. Navíc na přelomu dubna a května je v Japonsku tradiční týdenní volno, to se výroba zastaví úplně.

Také další japonské automobilky hlásí problémy s dodávkami jednotlivých dílů. Minulý týden uvedla Honda, že je nucena snížit výrobu ve své továrně ve Swindonu na jihu Anglie.

Nissan na konci dubna pozastavuje v Británii výrobu na tři dny, rovněž kvůli nedostatku součástek dovážených z Japonska.

Reklama

Výběr článků

Načítám