Hlavní obsah

Investiční soutěž o 1 000 000 euro a sportovní automobily. To tady ještě nebylo!

Novinky, Jiří Tyleček, XTB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Společnost X-Trade Brokers připravila pro všechny zájemce o dění na finančních trzích novou evropskou investiční soutěž, která svým rozsahem a hodnotnými cenami nemá v historii obdoby. Poprvé se bude dát obchodovat jak prostřednictvím počítače, tak pomocí mobilní platformy téměř odkudkoliv. Soutěž bude probíhat v deseti evropských zemích a na jejím konci bude konečně jasné, který národ má investování nejvíce v krvi.

Článek

V průběhu května mohou obchodníci investováním do různých finančních instrumentů vyhrát 1 000 000 euro, automobil Mercedes Benz SLK, značkové doplňky týmu F1 Vodafone McLaren Mercedes a další ceny. Pro nejlepší české investory mužského i ženského pohlaví jsou připraveny smartphony a značkové oblečení. Navíc nejlepší investoři z nejúspěšnější evropské země se zúčastní slavnostního galavečera předávání cen v Londýně.

Co musím pro výhru udělat?

Soutěž začíná 2. května 2011 a může se ji zúčastnit každý občan České republiky starší 18 let. Ostrá registrace, s možností vyzkoušení si obchodování „nanečisto“, začíná až příští pondělí. Možnost přeregistrace je však k dispozici již nyní, a to na stránkách pod tímto odkazem. Čím dříve se ovšem soutěžící zaregistruje a začne obchodovat, tím vyšší šanci na výhru má.

S jakými instrumenty mohu obchodovat?

Soutěžící mohou obchodovat až na třech soutěžních účtech s různými typy instrumentů. Velkou oblibu si v posledních letech získaly kromě akcií také měnové páry a komodity, které zažívají prudké pohyby cen. Zvláštní skupinou finančních instrumentů jsou opce, které dávají investorům šanci zajistit se proti překvapivým výkyvům cen a detailně tak propracovat investiční plán s co nejvyšší šancí na úspěch. Každý si může zkusit vybrat svoji oblíbenou skupinu instrumentů nebo obchodovat vše, což dále přináší větší šanci na výhru.

Jak se dozvím výsledky?

V průběhu soutěže budeme průběžně zveřejňovat souhrnné výsledky a statistiky provedených obchodů na našich internetových stránkách a facebookovém profilu. Zprávy o průběhu soutěže se však budou objevovat také na internetových zpravodajských serverech.  Průběh investičních soutěží v minulých letech jasně ukázal, že k výhře lze dospět nejrůznějšími strategiemi a typy obchodů. I z velké ztráty se lze dostat na čelní pozice během několika úspěšných obchodů. Kontrola průběžných výsledků tak může nejednomu soutěžícímu přinést příjemné překvapení.

Můžete mi poradit jak obchodovat?

Situace na trzích se stále mění a strategie, které fungovaly v minulosti, se v průběhu soutěže nemusí ukázat jako vítězné. V současnosti na trzích panuje velmi dobrá nálada, která vychází globálního ekonomického růstu a z uvolnění nervozity po zemětřesení v Japonsku a krize v arabských zemích. Situace na trzích ale není neměnná. Proto se nedá předem odhadnout, která strategie obchodování bude vítězná. U velké většiny instrumentů se však dá spekulovat jak na růst, tak i na pokles. Proto se na trzích dá vydělávat i v časech, kdy skeptičtí medvědi vítězí nad optimistickými býky.

Které instrumenty jsou v současnosti nejzajímavější?

Nejvíce jsou pozitivní náladou zasaženy komoditní trhy, které zdolávají donedávna ještě nemyslitelné hranice. Například ropa se nachází na nejvyšších hladinách za posledních 32 měsíců, zlato dosahuje téměř každý den nových historických rekordů, svá maxima atakuje cena kukuřice a cín a k rekordním úrovním se rychle přibližuje také cena mědi a bavlny. Samostatnou kapitolou je cena akcií, které téměř nepřetržitě roste již od konce minulého roku.

Příležitostí na trzích je spousta. V každé skupině investičních nástrojů se dají najít instrumenty s velkým potenciálem. Když se k nim přidá správně zvolená strategie reflektující vývoj na trhu, k úspěchu může být blíže, než se může na první pohled zdát. Navíc se v soutěži obchoduje pouze s virtuálními penězi a účast je zcela bezplatná, proto je riziko jakékoliv finanční ztráty nulové. Pojďte si tak zábavnou formou rozšířit své vědomosti a seznamte se zblízka se světem financí. Na ty nejlepší čeká 1 000 000 euro, luxusní automobily a spousta dalších zajímavých cen.

Reklama

Výběr článků

Načítám