Hlavní obsah

České firmy prodělávají na nevhodných obalech

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Naprostá většina tuzemských firem nekontroluje své dodavatele ohledně obalů, čímž přichází o značné finanční prostředky. Podle Filipa Linka ze společnosti Oskar Plast firmy navíc nejsou dostatečně informované a nevyužívají optimální varianty obalů, které kromě úspory nabízí také ekologicky šetrnější řešení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Devadesát procent těchto firem, které nakupují flexibilní obaly, nekontroluje jejich dodávanou kvalitu a množství. Jednoduchými postupy by přitom mohly snížit náklady na obaly až o 20 procent,“ přibližuje Linek výsledky studie.

Dodavatelé podle něj navíc disponují řadou sofistikovaných metod, jak zákazníka ošidit, a žádný státní dozorový orgán kvalitu obalů nehlídá. Je proto na odběratelích, aby si pohlídali kvalitu a množství přejímaného zboží. „Trh s flexibilními obaly dosahuje v České republice minimálně 10 miliard ročně,“ připomněl Linek s tím, že kvalitativní i kvantitativní nedostatky obalů na základě kontrol představují průměrně 20 procent.

Cestou k výrazné úspoře může být podle Linka také optimalizace dodávaných obalů. Obaly vyrobené pomocí nových technologií si přitom při použití menšího množství materiálu zachovávají stejné užitné vlastnosti jako obaly původní. Jsou díky tomu také výrazně šetrnější k životnímu prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám