Hlavní obsah

Česko podepsalo obchodní dohodu se Srí Lankou

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek (TOP 09) a ministr zahraničních věcí Srílanské demokratické socialistické republiky Gamini Lakshman Peiris v pondělí podepsali Dohodu o podpoře a vzájemné ochraně investic. Uvedl to mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Pobřeží Srí Lanky

Článek

„Jedná se o velmi důležitý dokument zejména vzhledem k nárůstu aktivit českých podniků na Srí Lance. Věřím, že tato dohoda vzájemný obchod ještě více posílí,“ uvedl Kalousek.

Pro české firmy existuje na Srí Lance potenciál především v oblasti infrastruktury, energetiky, vodohospodářství a cestovního ruchu.

Česká republika má podle Jakoba na Srí Lance velmi dobré renomé, které získala díky svým dodávkám technologických zařízení v 70. a 80. letech minulého století (rafinerie, cukrovary, energetika).

„Srí Lanka má eminentní zájem podpořit příliv přímých zahraničních investic. Téměř všechna odvětví jsou na území Srí Lanky připravena k podnikatelským záměrům zahraničních subjektů,“ dodal Jakob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám