Hlavní obsah

Student Agency modernizuje vozový park

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tuzemský dopravce Student Agency objednal 20 nových autobusů, které doplní více než stočlennou žlutou flotilu ještě v letošním roce. Autobusy budou postaveny na podvozkových šasi výrobce Volvo, karosérii a interiér dodá společnost Irizar, jak uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Článek

„Pravidelně obnovujeme vozový park, abychom mohli našim cestujícím nabídnout nadstandardní služby. Snažíme se udržet velmi nízký věk průměrného stáří našich autobusů, dva až tři roky,“ řekl Miroslav Petrů, provozní ředitel autobusové dopravy Student Agency express.

Dvacítka nových autobusů bude do provozu nasazena během letošního července. „Kromě již běžných věcí, jako jsou wi-fi či toaleta, nebude ve vybavení autobusů chybět nejmodernější audiovizuální technika a komfortní sedačky pro cestující,“ informoval Ondrůj.

V každém sedadle obrazovka

Sedačky budou vybaveny individuálním monitorem a každý cestující bude mít možnost na svém monitoru sledovat nezávisle na ostatních cestujících jím zvolený film nebo televizní stanici a monitor bude poskytovat i další funkce, které zpříjemní cestování.

Celková hodnota pořízených autobusů se blíží podle Ondrůje 200 miliónům korun s tím, že společnost je vedle nejvytíženější linky PrahaBrno nasadí také na některé mezinárodní spoje. Za první dva měsíce letošního roku přepravily žluté autobusy na pravidelných vnitrostátních a mezinárodních linkách téměř 720 tisíc cestujících oproti 703 tisícům za stejné období roku 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám