Hlavní obsah

Budvar za loňský rok hlásí nejvyšší export zlatavého moku

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Budějovický Budvar loni dosáhl nejvyššího exportu ve své historii. Do 58 zemí vyvezl celkem 604 791 hektolitrů piva, což je meziročně o 4,3 procenta více. Díky tomu se stal druhým největším českým exportérem piva a jeho podíl na celkovém českém exportu dosáhl 21,4 procenta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Rovněž na německém trhu zaznamenal Budvar loni historicky nejvyšší objem prodeje. Do Německa v současné době směřuje zhruba 30 procent piva určeného na export.

„V loňském roce dosáhly prodeje dceřiné společnosti BBI v Německu svého historického maxima na úrovni 214 tisíc hektolitrů a meziročně se zvýšily o 4,7 procenta,“ uvedl mluvčí Budvaru Petr Samec.

Pozici značky Budweiser Budvar v Německu potvrdil i nejnovější pravidelný audit agentury The Nielsen Company. Budweiser Budvar byl podle této agentury loni nejprodávanější značkou importovaného piva v německých maloobchodních prodejnách.

Němečtí zákazníci znají budvarský ležák již od roku 1897, kdy získal zlatou medaili na potravinářské výstavě ve Stuttgartu. Vývoz na tamní trh nebyl přerušen ani po roce 1948.

Reklama

Výběr článků

Načítám